ابوعمرو عثمان بن سعيد فردى گرانقدر و مورد اعتماد مردم و وكيل حضرت هادى و حضرت امام حسن عسكرى عليه السلام بود،( منتهى المقال ، المهدى ، ص 181.) و به امر امام عليه السلام متصدى كفن و دفن امام عسكرى عليه السلام گرديد.( اعيان الشيعة ، ج 4، بخش سوم ، ص 16.)
وى در سامرا در محله عسكر سكونت داشت و به همين مناسبت به او نيز عسكرى گفته مى شد، و براى آنكه ماءموران دربارى پى به كارها و خدمات او نسبت به امام عليه السلام نبرند روغن فروشى مى كرد( اعيان الشيعة ، ج 4، بخش سوم ، ص 16.) و زمانى كه تماس با امام عسكرى عليه السلام براى شيعه مشكل بود، او اموال را در ظرف هاى روغن مى ريخت و نزد امام مى برد.( بحارالانوار، ج 51، ص 344.)
احمد بن اسحاق قمى مى گويد: خدمت امام هادى عليه السلام عرض كردم من گاهى غايب و گاهى حاضرم ، وقتى هم حضور دارم هميشه نمى توانم خدمتتان برسم ، سخن چه كسى را بپذيرم و فرمان چه شخصى را اطاعت كنم ؟
فرمود: اين ابوعمرو (عثمان بن سعيد عمرى ) مورد اطمينان و امين است ، آنچه به شما بگويد از من مى گويد و آنچه به شما برساند از من مى رساند.
احمد بن اسحاق مى گويد: پس از شهادت امام هادى عليه السلام نزد امام عسكرى عليه السلام رفتم و همان گفته را تكرار كردم ، آن گرامى نيز مانند پدر بزرگوارش فرمود: ابوعمرو امين و مورد اطمينان امام گذشته و مورد اطمينان من در زندگى و پس از مرگ من است ، آنچه به شما بگويد از من گفته و آنچه به شما برساند از من رسانده است .( بحارالانوار، ج 51، ص 344.)
عثمان بن سعيد پس از امام عسكرى به فرمان امام قائم به وكالت و نيابت ادامه داد و شيعيان مسائل خود را نزد او مى بردند و پاسخ امام عليه السلام توسط او به مردم مى رسيد.( المهدى ، ص 181؛ بحارالانوار، ج 51، ص 346.)