| ❤ |
اعوذ باللّه من الشّیطان الرّجیم
لَقَدْ أَنزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ ۖ أَفَلَا تَعْقِلُونَ ﴿ انبیاء/10﴾
فهرست دروس تکمیلی ترجمه قرآن کریم
فهرست دروس مقدماتی ترجمه زبان قرآن

| ❤ |
لَقَدْ أَنزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ ۖ أَفَلَا تَعْقِلُونَ ﴿ انبیاء/10﴾

| ❤ |
من آل جار ومجرور / فرعون مضاف الیه
یسومونکم فعل وفاعل ضمیر بارز واو کم مفعول اول حال برای آل فرعون
سوء مصدر واسمی برای هر آفت /مفعول برای دوم یسومون
فی ذالکم جارومجرور خبر مقدم / بلاء مبتدای موءخر /من ربکم جار ومجرور ومضاف الیه صفت بلا /عظیم صفت دوم بلاء
اذ فعل هارا تبدیل به ماضی میگند

| ❤ |
شرمنده استاد درنوشته شما من رنگ سبز که گفتید تشخیص نمی دم کاش رنگ نوشته هایی که اشکال دارم واضح تر بود ببخشید

| ❤ |
ممنونم خیلی لطف کردید.
خب عزیزان خسته نباشید و البته همیشه پر انرژی و شاد
ببخشید بین پستهای شما و بنده فاصله می افتاد به علت قطعی برق بود.
دعای فرج رو بخونیم و شما را به خدای مهربون می سپارم...
بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِیمِ
إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجا عَاجِلا قَرِيبا كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ
اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِ
يَا مَوْلانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ

| ❤ |
همانطور که میدانید لام انواع مختلفی داره که هر کدام هم کاری انجام میدهند.
یکی از اون لام ها که مربوط به آیه 45 هست.
لام مُزَحْلَفِه به معنای غلطانیده شده، هست.
إنَّ از حروف مشبهة بالفعل و دارای معنای تأکید هست. درسته؟
و چون خودش تأکید داره نمیتونه لام تأکید بر سرش بشیند. یعنی إنَّ حرف تأکید لام هم حرف تأکید. هیچوقت در یک کلمه دو حرف تأکید قرار نمیگیره.
برای همین اومدند لام تأکید و سُر دادند یا به عبارتی غلطانیدند تا به خبر رسیده.
و لامو بر خبر داخل کردند.
حالا چه فایده ای داره این لام
فایده اش مثل إنَّ تأکید نسبت هست و بر دو لفظ(کلمه) داخل میشه.
اولین آن بر مبتدا، مثل لَأنتم اشدُّ رهبَةً فی صدورهم من الله( آیه 13 سوره حشر) داخل میشود. یعنی هر آینه شما شدیدتر هستید از جهت ترس در دلهای منافقین(ایشان) از خدا.
و دوم بر سر خبر إنَّ داخل میشود. مثل إنَّ الدینَ لَواقعٌ ( آیه 6 سوره ذاریات) یعنی همانا جزا (در روز قیامت) هر آینه حاصل شونده است.
پس نکته ی مهم اینجاست که فقط بر سر إنَّ داخل میشه نه سایر حروف مشبهة بالفعل دیگر.

| ❤ |
ممنون یاس سفید عزیز
مطلب بعدی نیر همین اذ بود که میدونیم ظرف زمان ماضی هست و اگر بر سر فعل ماضی بیاید که خوب ماضی معنا می شود.
ولی اگر بر سر فعل مضارع بیاید. فعل مضارع را تبدیل به ماضی استمراری می کند.
مثل: أذ... یسومونکم
...سخت شکنجه می کردند شما را
أذ نجیناکم: زمانی که نجات دادیم شما را
ویرایش توسط گل مريم : 2019_11_05 در ساعت 09:17 AM

| ❤ |
بیشتر از این یادم نیست
یسومون یعنی حالت آل فرعون که بنی اسراییل دنبال میکردند وبعد آنها بد جوری شکنجه می کردند این کار سر بریدن باتشریفاتی قانونی انجام میدادند یسومون فعل مضارع قبلش معرفه هست معنی حاله میده این تازه ازاین مباحثه ها یاد گرفتم
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)