بسم الله الرحمن الرحیم
به مناسبت 19 اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ کلینی
نخستین ثقةالاسلام کیست/ پیکر پدر و پسری که سالم ماند
شیخ کلینی برای کسب علم و حدیث از دهها استاد و محدث در شهرها و روستاهای آن زمان کسب فیض کرد، در حاشیه مسافرتهایش چنان علم و فضل خود را به نمایش گذاشت که تصویری از شیعه واقعی را در اذهان ترسیم کرد که مایه مباهات شیعه است.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه
خبرگزاری فارس، هنگامی که «کنگره بزرگداشت ثقةالاسلام کلینی(ره)» در اردیبهشت ماه 1386 برگزار شد، از سوی مؤسسه علمی - فرهنگی دارالحدیث پیشنهاد شد که شورای فرهنگ عمومی، روز 19 اردیبهشت هر سال را به عنوان «روز بزرگداشت کلینی» نامگذاری کند، این پیشنهاد پس از بررسی در جلسه آن شورا مورد تأیید قرار گرفت و در نهایت از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.
*نظر شیخ مفید درباره کتاب «کافی» شیخ کلینی
شیخ محمدبن یعقوب کلینی که ملقب به «ثقه الاسلام» است در قرن سوم هجری میزیسته است، سال ولادت او دقیقاً معلوم نیست، اما سال وفاتش را سال 328 یا 329 ذکر کردهاند، مکان ولادت او عالم بزرگ شیعی در قریه «کلین» در 38 کیلومتری جنوب غربی شهرری است.
نخستین ثقهالاسلام جهان تشیع که چهار نواب اربعه امام زمان(عج) را درک کرده است، توانسته بسیاری از احادیث و اخبار را از مصدر اصلی و دست اول بیان کند.
کتاب «کافی» شیخ کلینی اولین کتاب از کتب اربعه شیعه است که دارای احادیث بیشمار از پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) است، تألیف این کتاب 20 سال طول کشید که شیخ مفید این کتاب را در ردیف جلیلترین کتب شیعه و سودمندترین آنها میداند.