4 - فضيلت سوره و پاداش تلاوت آن
1 - از پيامبر گرامى صلى الله عليه وآله آورده اند كه: من قرأها فهو معصوم ثمانية ايام من كلّ فتنة فان خرج الدّجال في تلك الثمانية الأيام عصمه اللّه من فتنة الدّجال...
هر كسى اين سوره را خالصانه تلاوت كند، به مدت هشت روز از هر فريب و فتنه اى مصون خواهد بود، و اگر «دجّال» در اين هشت روز پديدار گردد، خدا وى را از فتنه دجّال حراست خواهد كرد؛ و هر كس آخرين آيه آن را بخواند و به بستر استراحت برود از بستر او فروغى به سوى كعبه پرتو افكن مىگردد كه در كنار آن فرشتگانى - تا به هنگام برخاستن او از بستر - برايش طلب آمرزش و بخشايش مىكنند.
و اگر فردى در مكّه باشد اين آيه را به هنگام رفتن به بستر بخواند فروغى روشنگر از بستر او به «بيت المعمور» مىتابد كه در كنار آن فرشتگانى - تا به هنگام بيدار شدن او - برايش آمرزش مىخواهند.
2 - و نيز «سمرة بن جندب» از آن حضرت آورده است كه فرمود:
من قرأ عشر آيات من سورة الكهف حفظاً لم تضره فتنة الدّجال...
هر كسى ده آيه از سوره كهف را حفظ كند و بخواند، فتنه گرى «دجّال» به او زيانى نمىرساند، و هركسى همه آن را از حفظ بخواند وارد بهشت مىگردد.
3 - و نيز آورده اند كه فرمود: هان اى مردم! آيا سوره اى را به شما نشان ندهم كه وقتى فرود آمد شكوه و عظمت آن كران تا كران آسمانها را فرا گرفته بود و هفتاد هزار فرشته آن را بدرقه و همراهى كردند؟
گفتند: چرا اى پيامبر خدا.
فرمود: آن سوره، سوره كهف است.
آنگاه افزود:
من قرأها يوم الجمعة غفر اللّه له الى الجمعة الاخرى و زيادة ثلاثة ايّام و اعطي نوراً تبلغ السماء...
هر كسى در روز جمعه آن را تلاوت كند و براى عمل به مفاهيم و مقررات آن در آياتش بينديشد، خدا تا سه روز پس از جمعه او را مورد بخشايش قرار مىدهد و به او فروغى مىبخشد كه به آسمان رسد و در فتنه «دجّال» روزگارش او را حراست مىكند.