سلام جناب معمار بزرگوار
در تاپیک آیا میدانیم !! تعداد رکوع های قرآن را معرفی کرده است که متوجه معنی رکوع نشدم . میشه لطفا توضیح بدید .
وقت و عاقبتتون پر خیر و برکت إن شاءالله
سلام جناب معمار بزرگوار
در تاپیک آیا میدانیم !! تعداد رکوع های قرآن را معرفی کرده است که متوجه معنی رکوع نشدم . میشه لطفا توضیح بدید .
وقت و عاقبتتون پر خیر و برکت إن شاءالله
مدیریت محتوایی انجمن (2013_08_20), گل مريم (2013_08_19), امیر هانی (2013_08_20)
ملکوت (2013_08_19), مدیریت محتوایی انجمن (2013_08_20), گل مريم (2013_08_19), امیر هانی (2013_08_20)
❤ |
فلسفه رکوع
رکوع نشانه خضوع و خشوع است و از صفات مؤمنان شمرده شده است،
چنان که قرآن کریم در توصیف مؤمنان میفرماید: یـَاَیُّهَا الَّذینَ ءامَنوا ارکَعوا واسجُدوا واعبُدوا رَبَّکُم وافعَلوا الخَیرَ لَعَلَّکُم تُفلِحون; (حج،77) ای کسانی که ایمان آوردهاید رکوع کنید و سجود بجا آورید و پروردگارتان را عبادت کنید و کار نیک انجام دهید تا رستگار شوید.
فلسفه رکوع آن است که پس از پایان سوره، به نیّت تعظیم و فروتنى در برابر فرمان و عظمت پروردگار، تا حدى خم شویم که دستها به زانوها برسد، کمر صاف باشد، گردن کشیده باشد، گویا نمازگزار حاضر است که در راه خدا گردنش زده شود.
رکوع از بهترین نوع اظهار بندگى است. ]حضرت امام صادق در رابطه با فلسفه رکوع میفرماید: ... در رکوع ادب (عبودیت) و در سجود قرب و نزدیک شدن (به معبود) است. و کسی که به نیکی ادب نگذارد; نمیتواند به خدا نزدیک شود. پس همانند کسی که قلبش برای خدا خاضع است، رکوع کن و تحت قدرت او ذلیل و بیمناک باش.( بحارالانوار، علامه مجلسی;، ج 82، ص 108، مؤسسه الوفأ، بیروت / ر.ک: سر الصلوه، امام خمینی; ص 96و97، مؤسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی; )
قیام قبل از رکوع یعنی حالتی که ایستاده ایم و احساس منت داریم خم شویم و احساس کوچکی کنیم و بگوییم پروردگار من منزه و دور است ازعیوب و مبراست از نقایص.
رکوع اشاره است به عالم ذر «الست بربکم» و ما گفتیم بلی و اینجا تکرار می کنیم پروردگار عظیم من و من از گردن فرازی پایین آمدم. رکوع نصف کردن شخصیت های ماست. در رکوع نمی از خودمان را از دست می دهیم و خدا را بزرگ می بینیم.
امام صادق (ع) فرمودند: هرقدر بنده تواضعش بیشتر باشد خدا نور عظمت و بزرگی خود را بر او بیشتر می تاباند.
با دلِ پُر امید؛چشم انتظاریم هنوز...
مدیریت محتوایی انجمن (2013_08_20), گل مريم (2013_08_19), امیر هانی (2013_08_20)
❤ |
سلام بر شما همسوی نور گرامی
به نظرم منظور شما از رکوع در قرآن این مطلب باید باشد که در سایت تبیان موجود بود و برایتان در اینجا میگذارم.
قرآن كتابى است كه در مقایسه با سایر كتابها , كتابى است متوسط الحجم و مى توان گفت حجم آن برابر است با عهد جدید ( اناجیل اربعه و رسالات وابسته به آن ) یا دیوان حافظ.
طبق دقیقترین آمار تعداد كل كلمات قرآن 77807 كلمه است . ( فرهنگ آمارى كلمات قرآن كریم , دكتر محمد روحانى , 1/23 ).
قرآن داراى 114 سوره و كلا 30 جزء است . هر جزئى چهار ( یا دو ) حزب است . نیز هر پنج آیه را خمس [ خ ] و هر ده آیه را عشر [ ع , و این عمل را تعشیر ] نامیده اند ( تاریخ قرآن , رامیار 543 ).
تقسیم درونى و تفصیلى دیگر قرآن , تقسیم آن به ركوعات است . منظور از ركوع , بخشى و گروهى از آیات است كه در یك موضوع آمده و اتحاد مضمونى دارد كه با شروع آن موضوع , ركوع آغاز مى گردد و با تغییر و تحول كلام به موضوعى دیگر , ختم مى شود.
پیداست كه شماره آیات مندرج در هر ركوع , كم و زیاد است , به خلاف جزوها و حزبها كه به طور مساوى تقسیم شده است.
وجـه تـسـمیه ركوع را مى توان از آنجا دانست كه در نمازهاى شبانه روزى , پس از خواندن سوره حمد در ركعت اول و دوم , مى توان به خواندن سوره هاى دیگر , یا لااقل چند آیه اكتفا كرد. پیرو این عقیده , بعضى كه قرآن شناس بوده اند , اوایل هر چند آیه اى را كه یك عنوان و موضوع را تـشـكـیـل مـى دهد , معین ساختند و از آن جهت كه بعد از قرائت آن بخش , نمازگزار به ركوع مى رود , نام هر بخش را ركوع گذارده اند.
مـنـظـور از ركـوع، بخـشى و گروهـى از آیـات است كه در یك موضوع آمده و اتحاد مضمونى دارد كه با شروع آن موضوع، ركـوع آغاز مى گردد و با تغییر و تحول كلام به موضوعى دیگر، ختم مى شود.
عدد ركوعات قرآن طبق مشهور 540 ركوع است ( به طور متوسط و تقریبى هر صفحه از قرآن یك ركـوع دارد)(مقاله قرآنهاى چاپى نوشته كاظم مدیر شانه چى , در مشكوة , شماره دوم , بهار 1362 ش , ص 151 - 152).
ویرایش توسط گل مريم : 2013_08_19 در ساعت 10:35 PM
اشتیاقی که به دیدار تو دارد دل من
دل من داند و من دانم و تنها دل من
یا ابا صالح علیه السلام ادرکنی
با ما همراه باشید در
کانال ترجمه ی قرآن شهر نورانی قرآن
https://دtelegram.me/shahrenuraniquran
کانال مکالمه ی عربی شهر نورانی قرآن(آموزش دروس صدی الحیاة و لهجه ی عراقی)
https://telegram.me/mokalemeharabik
ملکوت (2013_08_19), مدیریت محتوایی انجمن (2013_08_20), امیر هانی (2013_08_20)
اهل سنت سی جزء قرآن را به هزار قسمت تقسیم کرده اند و در هر جا قصه و یا موضوعی تمام شود روی آخرین آیه ی آن حرف (ع) می نویسند، که نشانه رکوعات است و در هر رکعت از هزار رکعت نمازهای نافله ماه مبارک رمضان که به نماز "تراویح" معروف است یک رکوع به جای یک سوره می خواند.
ویرایش توسط امیر هانی : 2013_08_20 در ساعت 11:34 AM
همیشه به یک چیز فکر کنید، خدا و رضایت او را در هر عملی، سخنی، شنیدنی، دیدنی، وبالاخره هر ذهنیتی و عینیتی که در اندیشه وجودتان احساس می کنید، در نظر بگیرید .
تقوی را فراموش نکنید .
من اگر از تقوی نصیبی نبرده ام، اما افراد با تقوا را دیده ام که چگونه محبوب خدایند.
:::: شهید فتح الله هندیانی ::::
ملکوت (2013_08_20), مدیریت محتوایی انجمن (2013_08_20), گل مريم (2013_08_20)
به نام خدا
چه جالب سر کلمه رکوع این بحث های خوب پیش اومده ؟
میشه لطفا همین سئوال پایینی رو که فرمودید از چه راهی (یا راههایی ) می توانی به ویژگی های عالم آخرت پی ببریم ؟
پاسخش رو عنایت کنید .
من مشتاق ترینم ...
با سپاس بسیار ...
مدیریت محتوایی انجمن (2013_10_03), گل مريم (2013_10_03)
❤ |
سلام سجادی عزیز
ممنونم از شما که تاپیک های دوستان را مطالعه نموده و به نوعی آن ها را فعال می کنین.
برای پاسخ سؤالتون میتونین این تاپیک از چه راهى مى توانيم به ويژگيهاى عالم آخرت , پى ببريم ؟ را مطالعه کنین
عاقبت بخیر باشین إن شاءالله
اشتیاقی که به دیدار تو دارد دل من
دل من داند و من دانم و تنها دل من
یا ابا صالح علیه السلام ادرکنی
با ما همراه باشید در
کانال ترجمه ی قرآن شهر نورانی قرآن
https://دtelegram.me/shahrenuraniquran
کانال مکالمه ی عربی شهر نورانی قرآن(آموزش دروس صدی الحیاة و لهجه ی عراقی)
https://telegram.me/mokalemeharabik
مشعشع (2013_10_04)
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)