در روايات از مردم ايران و اهالي قم به عنوان ياوران مهدي (عج) كه گرد قائم آل محمد جمع مي شوند و با حضرت قيام مي كنند، نام برده شده است.
عفان بصری می گوید: امام صادق (ع) به من فرمود: آیا می دانی، چرا قم را قم نامیده اند. گفتم: خداوند و رسولش و شما بهتر می دانید، فرمود: قم را بدين جهت به این اسم نامیدند که اهل آن گرد قائم آل محمد (ص) جمع می شوند و با حضرتش قیام می کنند و در این راه پایداری از خود نشان می دهند و آن حضرت را یاری می کنند.
صادق آل محمد (ص) در روایت دیگری در این باره می فرماید: خاک قم، مقدس است و اهل قم از ما و ما از آنان هستیم. ستمگری قصد بد به آن نمی کند، مگر اینکه در کیفر او تعجیل می شود.
البته این تا زمانی است که به برادران خود خیانت نکنند و اگر چنین کردند خداوند، ستمکاران بدکردار را بر آنان مسلط می کند، اما مردم قم، یاران قائم ما و دعوت کنندگان به حق ما هستند. آنگاه امام (ع) سر به آسمان بلند کرد و چنین دعا فرمود: خداوندا آنان را از هر فتنه ای حفظ فرما و از هر هلاکتی نجات بخش.
روایاتی که درباره شهر قم گفته شد، تا اندازه ای نقش ایرانیان را، پیش و هنگام ظهور مهدی موعود (عج) روشن می سازد، ولی با کمی دقت در سخنان معصومین (ع) به این نتیجه می رسیم که آنان، نسبت به ایران و مردم آن توجه خاصی داشتند و در موقعیت های مختلف از نقش آنان در یاری رساندن به دین و زمینه سازی برای ظهور مهدی (عج) سخن گفته اند.
ابن عباس می گوید: خدمت پیامبر (ص) از فارسیان، سخن به میان آمد، آن حضرت فرمود: اهل فارس (ایرانیان) جمعی از ما اهل بیت هستند.
هنگامی که از موالی یا اعاجم، نزد پیامبر (ص) یاد شد، حضرت رسول (ص) فرمود: سوگند به خدا که من به آنان بیش تر از شما اطمینان دارم.
ابن عباس می گوید: زمانی که پرچم های سیاه به سوی شما روی آورند، فارسیان را گرامی بدارید، زیرا دولت شما با آنهاست.
روزی اشعث به علی (ع) با اعتراض گفت: ای امیرالمومنین، چرا این عجم ها پیرامون تو گرد آمده، بر ما پیشی گرفته اند. حضرت خشمگین شد و در پاسخ فرمود: چه کسی مرا مغرور می دارد که در مقابل این آدم های بزرگ جثه بی خیر که هر کدام از آنان چون درازگوش بر بستر خود می غلطتند و به خاطر آوازه و فخر فروشی از قومی روی گردان می شوند، آیا به من فرمان می دهید تا آنان را از خود دور سازم.
هرگز، من آنان را کنار نمی زنم تا از جاهلات گردم. سوگند به خدایی که دانه را شکافت و آفریدگان را آفرید، آنان برای بازگرداندن شما به دین اسلام، با شما به نبرد برمی خیزند، چنان که شما برای اسلام آوردن در میانشان شمشیر کشیدید.
منبع: کتاب نشانه هایی از دولت موعود نوشته نجم الدین طبسی.
|