و نيز آورده اند كه آن حضرت فرمود:
انّ الله تعالى خلق الانبياء من اشجار شتى، و خُلقتُ اَنا و علىُّ من شجرةٍ واحدةٍ، فانا اصلها، و علىّ فرعها، و فاطمه لقاحها، والحسن والحسين شمارها، و اشياعنا اوراقها، فمن تعلق نعصنٍ من اعضانها نجا، و من راغ عنها هوى؛ و لو انّ عبداً عبدالله بين الصفا و المروة الف عام، ثم الف عام، حتى يصير كالشن البالى، ثم يدرك محبتنا لأَكبر الله على منخريه فى النار، ثم قل: لااسألكم عليه اجراً الاّ المودة فى القربى.
خدا پيامبران را از درختان گوناگون و ريشه هاى مختلف آفريد، امّا من و على(ع) را از يك ريشه و يك درخت. من پايه و اساس آن درخت تناور هستم، و على شاخه آن؛ فاطمه(ع) باعث بارورى آن مى باشد، و حسن و حسين، دو نور ديده ام ميوه هاى آن، و دوستداران و رهروان راه توحيدى ما برگهاى سرسبز و پرطراوت آن؛ از اين رو هركس به شاخه اى از شاخه هاى اين درخت چنگ اندازد و بدان بپيوندد نجات مى يابد و در دنيا و آخرت رستگار مى گردد و هركس از آن انحراف جويد، سقوط مى كند و نابود مى گردد،
آنگاه فرمود: هان اى مردم! اگر بنده اى از بندگان خدا در ميان «مروه» و «صفا» هزار سال، و باز هم هزار سال و دگرباره هزار سال خدا را عبادت كند، به گونه اى كه بسان مشك كهنه و فرسوده شود، امّا محبت ما خاندان و رسالت را نداشته باشد، خدا او را به صورت در آتش خواهد افكند؛ و آنگاه به تلاوت اين آيه پرداخت كه: قل لا اسألكم...
و نيز در همين مورد از اميرمؤمنان آورده اند كه فرمود:
فينا فى آل حم آية لا يحفظ مودّتنا الاّ كلّ مؤمن ثم قرأ هذه الاية...