عرض سلام و احترام و قبولی طاعات و عبادات
آیا میدانید علت این که به حضرت علی علیه السلام لقب امیر المؤمنین داده اند، چیست؟
❤ |
عرض سلام و احترام و قبولی طاعات و عبادات
آیا میدانید علت این که به حضرت علی علیه السلام لقب امیر المؤمنین داده اند، چیست؟
اشتیاقی که به دیدار تو دارد دل من
دل من داند و من دانم و تنها دل من
یا ابا صالح علیه السلام ادرکنی
با ما همراه باشید در
کانال ترجمه ی قرآن شهر نورانی قرآن
https://دtelegram.me/shahrenuraniquran
کانال مکالمه ی عربی شهر نورانی قرآن(آموزش دروس صدی الحیاة و لهجه ی عراقی)
https://telegram.me/mokalemeharabik
نکته اول:
امیر در لغت به معنای فرمانده و رهبر آمده است(دایرةالمعارف تشیع، ج2، ص 522)
نکته دوم:
طبق روایات اسلامی امیر المومنین از القاب خاص حضرت علی علیه السلام است
پیامبر اکرم می فرماید:
آگاه باشید ! کسی از شما حق ندارد بر علی امیر باشد نه در زمان حیات من و نه پس از مرگ من زیرا که خداوند او را بر شما امیر کرده و به عنوان « امیر المومنین » لقب داده و هیچ کس پیش از او به آن نام نامیده نشده است.( امالی صدوق مجلس 63 حدیث 11)
نکته سوم:
این که به امام علی علیه السلام لقب"امیر المومنین"داده اند این یعنی خلافت و جانشینی مخصوص این شخصیت است و بس,چرا که علی علیه السلام فقط سزاوار لقب"فرماندار و رهبر مسلمانان" است
پیامبر(ص) فرمود: "اگر مردم میدانستند در چه زمانی علی(ع) به این لقب ملقب گردید، هرگز منكر فضایل او نمیشدند، زیرا علی در زمانی كه آدم بین روح و جسد بود، ملقب به این لقب شد؛ زمانی كه خداوند فرمود: آیا من پروردگار شما نبودم؟ گفتند: بلی. فرمود: من پروردگار شمایم و محمد پیامبر شما است و علی امیر شما است".[ بحارالانوار، ج9،ص 256؛]
❤ |
عرض سلام
ممنون از پاسخ زیبا
آیا فقط این لقب مخصوص حضرت علی علیه السلام هست ؟
اشتیاقی که به دیدار تو دارد دل من
دل من داند و من دانم و تنها دل من
یا ابا صالح علیه السلام ادرکنی
با ما همراه باشید در
کانال ترجمه ی قرآن شهر نورانی قرآن
https://دtelegram.me/shahrenuraniquran
کانال مکالمه ی عربی شهر نورانی قرآن(آموزش دروس صدی الحیاة و لهجه ی عراقی)
https://telegram.me/mokalemeharabik
فاطمه (2013_07_30), مهدی (2013_07_30), مدیریت محتوایی انجمن (2013_07_30), صبور (2013_07_30)
این لقب به دیگر ائمه اطلاق نمی شود
شخصی از امام صادق(ع) پرسید: آیا روا است كه به امام زمان(ع) به عنوان "سلام بر تو، ای امیرمؤمنان" سلام یاد كرد؟ امام فرمود: نه، زیرا خداوند تنها علی(ع) را به این لقب نامیده است. نه قبل او كسی به این لقب نامیده شده و نه پس از او. آن شخص پرسید: پس چگونه بر قائم آل محمد (ع) میبایست سلام كرد؟ فرمود: میگویید: السلام علیك یا بقیة الله".(كافی، ج1، ص 411؛)
فاطمه (2013_07_30), مهدی (2013_07_30), مدیریت محتوایی انجمن (2013_07_30), گل مريم (2013_07_30), صبور (2013_07_30)
سلام
میشه در مورد دابة الارض
هم توضیح بدین که منظور کدام امام بزرگوار هست؟ و چرا؟
مهاجر (2013_07_30), مهدی (2013_07_30), مدیریت محتوایی انجمن (2013_07_30), گل مريم (2013_07_30)
و در روايات متعددى کلمه"دابه الارض" بر شخص امير مؤمنان على ع تطبيق شده است:
در تفسير على بن ابراهيم از امام صادق ع مىخوانيم:" مردى به عمار ياسر گفت آيه اى در قرآن است كه فكر مرا پريشان ساخته و مرا در شك انداخته
است، عمار گفت: كدام آيه؟ گفت: آيه (وَ إِذا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَيْهِمْ أَخْرَجْنا لَهُمْ دَابَّةً مِنَ الْأَرْضِ تُكَلِّمُهُمْ أَنَّ النَّاسَ كانُوا بِآياتِنا لا يُوقِنُونَ---و هنگامى كه فرمان عذاب آنها رسد،جنبندهاى را از زمين براى آنها خارج مىكنيم كه با آنان تكلّم مىكند (و مىگويد) كه مردم به آيات ما ايمان نمى آوردند)اين كدام جنبنده است؟
عمار مىگويد: به خدا سوگند من روى زمين نمىنشينم، غذايى نمىخورم و آبى نمىنوشم تا دابة الارض را به تو نشان دهم سپس همراه آن مرد به خدمت على ع آمد، در حالى كه غذا مىخورد هنگامى كه چشم امام ع به عمار افتاد، فرمود بيا، عمار آمد و نشست و با امام ع غذا خورد.
آن مرد سخت در تعجب فرو رفت و با ناباورى به اين صحنه مىنگريست، چرا كه عمار به او قول داده بود و قسم خورده بود كه تا به وعدهاش وفا نكند غذا نخورد، گويى قول و قسم خود را فراموش كرده است. هنگامى كه عمار برخاست و با على ع خدا حافظى كرد، آن مرد رو به او كرده گفت: عجيب است تو سوگند ياد كردى كه غذا نخورى و آب ننوشى و بر زمين ننشينى مگر اينكه" دابة الارض" را به من نشان دهى؟ عمار در جواب گفت:
اريتكها ان كنت تعقل:" من او را به تو نشان دادم اگر مىفهميدى"( مجمع البيان ذيل آيات مورد بحث)
------------------------------------------------
علامه مجلسى در بحار الانوار با سند معتبرى از امام صادق ع چنين نقل مىكند كه على ع در مسجد خوابيده بود، پيامبر ص آنجا آمد، على ع را بيدار كرد و فرمود قم يا دابة اللَّه:" برخيز اى جنبنده الهى" كسى از ياران عرض كرد اى رسول خدا آيا ما حق داريم يكديگر را بر چنين اسمى بناميم؟
پيامبر فرمود: نه اين نام مخصوص او است، و او است" دابة الارض" كه خداوند در قرآن فرموده: وَ إِذا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَيْهِمْ أَخْرَجْنا لَهُمْ دَابَّةً مِنَ الْأَرْضِ ... سپس فرمود: اى على در آخر زمان خداوند تو را در بهترين صورت زنده مى كند و وسيلهاى در دست تو است كه دشمنان را با آن علامت مى نهى" بحار الانوار ج 53 صفحه 52
طبق اين روايات، آيه بالا مربوط به" رجعت" است
ویرایش توسط معمار : 2013_07_30 در ساعت 06:09 PM
مهاجر (2013_07_30), مدیریت محتوایی انجمن (2013_07_30), گل مريم (2013_07_30)
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)