در آیات متعددی در قرآن کریم از تختهایی که بهشتیان بر آن مینشینند و مجالس انس و الفت دارند توصیفهایی دارد از جمله آیه شریفه: «ان الابرار لفی نعیم علی الارائک ینظرون» مسلماً ابرار در میان انواع نعمت هستند آنها بر تختهای زیبای بهشتی تکیه کرده و به آن مناظر زیبا نظر میکنند و لذت میبرند.
ارائک جمع ارئکه به معنی تختهای زیبای سلطنتی است و یا تخت زینتی که در حجله گاه میگذارند میباشد و در اینجا اشاره به تختهای بسیار زیبا و مزیّن بهشتی است که نیکان برآن تکیه میکنند؛ و در آیه ای دیگر میفرماید «فیها سررٌ مرفوعه»: در باغهای بهشتی تختهای بلندی وجود دارد .
سرر» جمع سریر به معنای تختهایی است که در مجالس انس و شادی و سرور بر آن مینشینند و بلند بودن این تختها به خاطر آن است که بهشتیان بر تمام مناظر و صحنه های اطراف خود مسلط باشند و از مشاهده آن لذت ببرند. ابن عباس (یکی از مفسرین) میگوید این تختها چنان است که وقتی صاحبان آنها اراده جلوس بر آن کنند تواضع میکند و فرو مینشیند و بعد از جلوس به حالت اول باز میگردد؛ و یک تفسیر دیگر در مورد «مرفوعه» بودن آن است که اشاره به گرانبها بودن آنهاست و برخی گفتهاند از قطعات طلا ساخته شده و مزین به درّ و یاقوت است.