ویرایش توسط شهاب ثاقب : 2013_07_22 در ساعت 02:27 PM
«قدرت عهد شباب می تواند که مرا تا به خدا پیش برد»
ملکوت (2013_07_22), مدير سايت (2013_07_22), یا علی ابن الحسین (2014_07_11), گل مريم (2013_07_22), از خاک تا افلاک (2013_07_22), زنبق بنفش (2013_07_22)
شرح دعای روز سيزدهم ماه رمضان در بيان آيتالله مجتهدی تهرانی
«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِيهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ، وَ صَبِّرْنِی فِيهِ عَلَى كَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ، وَوَفِّقْنِی فِيهِ لِلتُّقَى وَصُحْبَةِ الْأَبْرَار،ِ بِعَوْنِكَ يا قُرَّةَ عَينِ الْمَسَاكِين؛
اى خدا در اين روز مرا از پليدى و كثافات پاك ساز و بر حوادث خير و شر قضا و قدرت صبر و تحمل عطا كن و بر تقوى و پرهيزكارى و مصاحبت نيكوكاران موفق دار به يارى خود اى مايه شادى و اطمينان خاطر مسكينان».
شرح فرازهاي دعا
«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِيهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ»: در اين دعا از خدا میخواهيم ما را از كثافات پاك كند. منظور از «كثافات»، چرك گناه و معصيت است. انسان اگر اهل معصيت باشد، بوی بدی به خود میگيرد و اگر مؤمن باشد، خوشبو خواهد بود. »:استشمام كرده بود.
در حال حاضر زمانه به گونهای است كه طهارت واقعی نداريم و همه چيز شبههناك است. در طول سال انواع غذاهای حرام و شبههناك را خوردهايم و «ماه رمضان» فرصتی برای شستوشوی باطنی است. تناول غذاهای حلال در استجابت دعا تأثيرگذار است.
«الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ» كه «كثافات و پليدی گناه» است، گناه آدمی را كثيف میكند و دل را زنگار میگيرد. برای اينكه زنگار قلب را از بين ببريم، بايد سحرها قرآن بخوانيم. در روايت آمده است كه قلب انسان زنگ میزند، همانطوری كه آهن زنگ میزند، پس قلبتان را با استغفار و قرائت قرآن جلا بدهيد. همچنين كمك كردن و دستگيری از يتيمان هم زنگار دل را از بين میبرد.
«وَصَبِّرْنِی فِيهِ عَلَى كَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ»: در اين بخش از دعا از خدا میخواهيم كه ما را در برابر قضا و قدر خويش راضی كند. بنابراين از خدا درخواست میكنيم كه خدايا مرا بر تقدير خودت صابر قرار بده! مراد از «كَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ»، قضا و قدر حتمی الهی است. هر كس در لوح محفوظ قضا و قدری دارد كه نمیداند صلاح او در آن امر است.
«دل بیغم در اين عالم نباشد / اگر باشد بنیآدم نباشد»؛ در اين دنيا هر شخصی به ميزان خود دارای غم و مشكل است. استادم، مرحوم شيخ میگفت: اگر يك روز گفتی كه من غصهای ندارم، بدان كه اجلت نزديك است! سيدبن طاوس به فرزندش میگويد: پسرم خانه كه میسازی، بگذار گوشهای از آن خرابه باشد تا بدون غصه و دغدغه نمانی.
«وَوَفِّقْنِی فِيهِ لِلتُّقَى»: در اين بخش از دعا از خدا میخواهيم كه ما را موفق به تقوی كند. تقوا به معنی اين است كه اگر كسی از اعمال ما با خبر شود، طوری زندگی كرده باشيم كه ناراحت نشويم. ماه مبارك رمضان فرصتی برای تمرين تقوا است.
«وَصُحْبَةِ الْأَبْرَارِ»: در اين بخش از دعا از خدا میخواهيم كه خدايا ما را با خوبان و ابرار همنشين كند. بايد به اين نكته توجه داشت كه با چه كسی همنشين میشويم چانچه در شعری داريم: «با بدان كم نشين كه صحبت بد / گر چه پاكی تو را پليد كند».
«بعَوْنِكَ يا قُرَّةَ عَينِ الْمَسَاكِين»:
خدايا به كمك و ياری خودت اين چهار دعای من را مستجاب كن، ای كسی كه روشنی چشم فقرا هستی.
مهمتر از دعا برای تعجیل فرج حضرت مهدی (عج)، دعا برای بقای ایمان و ثبات قدم در عقیده و عدم انکار حضرت تا ظهور او می باشد.
آیت الله بهجت
ملکوت (2013_07_22), مهاجر (2013_07_23), مدير سايت (2013_07_22), یا علی ابن الحسین (2014_07_11), گل مريم (2014_07_11), از خاک تا افلاک (2013_07_22), شهاب ثاقب (2013_07_22), صبور (2013_07_22)
❤ |
دعای روز 13 ماه مبارک رمضان
اشتیاقی که به دیدار تو دارد دل من
دل من داند و من دانم و تنها دل من
یا ابا صالح علیه السلام ادرکنی
با ما همراه باشید در
کانال ترجمه ی قرآن شهر نورانی قرآن
https://دtelegram.me/shahrenuraniquran
کانال مکالمه ی عربی شهر نورانی قرآن(آموزش دروس صدی الحیاة و لهجه ی عراقی)
https://telegram.me/mokalemeharabik
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)