وَمَن جَاهَدَ فَإِنَّمَا يُجَاهِدُ لِنَفْسِهِ ۚ إِنَّ اللَّـهَ لَغَنِيٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ ﴿٦﴾
و هر كس (در راه خدا) بكوشد، پس همانا فقط مى كوشد برای خودش(به سود خودش)، همانا خدا بى نياز از همه جهانيان است.
وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَنُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَحْسَنَ الَّذِي كَانُوا يَعْمَلُونَ ﴿٧﴾
و كسانى كه ايمان آوردند و انجام دادند كارهاى شايسته را، هر آینه می پوشانیم البته البته از ایشان (گناهان و) بديهايشان را و هر آینه پاداش میدهیم البته البته ایشان را نيكوترينِ آنچه (در زندگى ) انجام مى دادند.
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنًا ۖ وَإِن جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا ۚ إِلَيَّ مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ ﴿٨﴾
و سفارش نموديم این انسان را به پدر و مادرش ( نيكى كند به سوی آن دو )نیکی کردنی؛ و اگر بكوشند آن دو برای این که شريك گردانى به من آن چه را نیست برایت به آن علمی، پس فرمانبردارى مكن آن دو را!
به سوى من است بازگشت شما، پس با خبر می کنم شما را به آن چه آنچه انجام مى داديد.
وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَنُدْخِلَنَّهُمْ فِي الصَّالِحِينَ ﴿٩﴾
و كسانى كه ايمان آوردند و انجام دادند كارهاى شايسته را، هر آینه داخل می کنیم البته البته آنان را در (گروه) شايستگان.
وَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللَّـهِ فَإِذَا أُوذِيَ فِي اللَّـهِ جَعَلَ فِتْنَةَ النَّاسِ كَعَذَابِ اللَّـهِ وَلَئِن جَاءَ نَصْرٌ مِّن رَّبِّكَ لَيَقُولُنَّ إِنَّا كُنَّا مَعَكُمْ ۚ أَوَلَيْسَ اللَّـهُ بِأَعْلَمَ بِمَا فِي صُدُورِ الْعَالَمِينَ ﴿١٠﴾
و از میان مردم كسى است كه مى گويد: ايمان آورديم به خدا، پس زمانی كه اذيّت شود در (راه) خدا، قرار می دهد اذیت مردم را مانند عقوبت خدا؛ و هر آینه اگر بیاید پيروزى از نزد پروردگارت هر آینه می گویند البته البته: همانا ما بوديم با شما!!
و آيا نيست خدا داناتر به آن چه در سينه هاى جهانيان است؟