1- شب قدر، شب اندازه گیری
شب بیست و سوم شب قدر است.
قدر یعنی اندازه گیری. هر چیزی حساب و کتابی دارد.
قرآن می فرماید تمام نعمتهائی که به شما می رسد خزینهاش پهلوی ما است. به مقداری که حکمت است صادر می کنیم.
«إِنْ مِنْ شَیْءٍ إِلَّا عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ» الحجر/21
یعنی چیزی نیست مگر اینکه خزینهاش پهلوی ما است، «و ما ننزله الا بقدر معلوم» یعنی خزینه پهلوی ما است به مقدار خاص نازل می کنیم. مثل اینکه سماور پر از چای است، منتهی شما لیوانی بریزید، چای کمرنگ بریزید، پررنگ بریزید آنها مربوط به این است که چقدر عقل شما قضاوت کند که برای که چه چای بریزید، یعنی خزینهاش در سماور است اما یک استکان یک استکان.. منتهی از سماور ما کم می شود ولی از خزینه خدا کم نمی شود. یک مثل هم برایتان بزنم،
یک آیه داریم در قرآن می فرماید «مِثْلَ مَا أَنَّكُمْ تَنطِقُونَ» الذاریات/23
مثل اینکه دارید حرف می زنید. خزینه حرف حلق شماست، منتهی چند کلمه به یکی بگوئی، این اختیارش دست شماست. یعنی قدرت سخنرانی در بدن هست اما استفاده از این قدرت به مقداری است که شما صلاح بدانید. چطور شما توان سخن دارید، منتهی هر چه می توانید که حرف نمی زنید، به مقداری که لازم است، حرف می زنید.
«مِثْلَ مَا أَنَّكُمْ تَنطِقُونَ» یعنی همانطور که شما قدرت نطق دارید، منتهی از این قدرت کم کم استفاده می کنید به مقداری که صلاح می دانید، خدا هم قدرت دارد، از قدرتش تدریجا، آن مقداری که حکیمانه هست عرضه می کند.
پس شب قدر، به احتمال قوی شب بیست و سوم است. در شب بیست و سوم چه باید کرد؟
یک دو رکعت نماز است که لابد می دانید، من هم اشاره کنم که اگر کسی نمی داند...
فقط «قُلْ هُوَ اللَّهُ» الإخلاص/1اش هفت تا است. بعد از نماز مغرب و عشا، دو رکعت نماز مثل نماز صبح، منتهی بجای یک «قُلْ هُوَ اللَّهُ» هفت تا می خوانید. رکوع و سجودش، هیچ فرق نمی کند، فقط «قُلْ هُوَ اللَّهُ»اش هفت تا است. بعدش هم هفتاد مرتبه(استغفرالله و اتوب الیه)، (ربی) هم نمی خواهد. هفتاد مرتبه، که کل نماز چهار دقیقه طول می کشد با(استغفر الله) هایش تقریبا. این دو رکعت هم داریم که اگر کسی بخواند، همینطور که نشسته، خدا خودش و پدر و مادرش را می بخشد.
خب حالا چه کنیم؟
مهمترین کار شب قدر، که قرآن فرمود
«لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» القدر/3.
«أَلْفِ» یعنی هزار. هزار ماه را تقسیم بر دوازده کن با ماشین حساب، می شود هشتاد و خرده ای سال. یعنی شب قدر ارزشش به اندازه هزار ماه است. هر کاری شب قدر بکنی. یعنی افرادی را من سراغ دارم که خمسشان را شب بیست و سوم می دهند، چون هزار تومان که شب بیست و سوم بدهی، انگار یک میلیون داده ای. یک نفر را شب بیست و سوم افطاری بدهد، انگار به هزار نفر افطاری داده ای. تجاری که وضع مالیشان خوب است، هر چه می خواهند در طول سال بدهند، فکر کنند چقدر پول می خواهند بدهند، همه را شب بیست و سوم چکش را بنویسند، بگذارند کنار. ضربدر هزار می شود. چطور اگر یک جنسی ارزان است، می خرند می گذارند انبار، برای اینکه بعدا دیگر گیر نمی آید؟ البته اگر چیز مورد نیاز جامعه باشد، احتکار است، غلط است این کار. بنابراین هر کس هر کاری می خواهد بکند، شب بیست و سوم ضرب در هزار می شود. حالا بهترین کار چیست؟
راجع به دعا من می خواهم چنددقیقه صحبت کنم.
راجع به مناجات شب بیست و سوم. اول یک دعا بکنم.
خدایا تو را به آبروی همه کسانی که لیاقت دارند و شب بیست و سوم بهترین مقدرات را برایشان می کنی، به ما هم لیاقت دریافت آنهمه الطافی که به اولیایت داری به ما هم آن الطاف را مرحمت بفرما. هرچه به خوبان می دهی به ما هم بده.