در معانی الاخبار از امام صادق (علیه السلام) در تفسیر حروف مقطعه در قرآن آمده است که حضرت به سفیان ثوری فرمود:
واما ن پس آن نهری در بهشت است، خداوند عزیز و جلیل فرمود: جامد شو، پس جامد شد، پس مداد گردید سپس به قلم گفت: بنویس، پس قلم سطر به سطر در لوح محفوظ آنچه را که واقع است و آنچه را که تا روز قیامت واقع خواهد شد، نوشت، پس مداد، مدادی از نور است و قلم، قلمی از نور است و لوح، لوحی از نور است.
سفیان گفت: به حضرت گفتم: ای فرزند رسول خدا، امر لوح و قلم و مداد را بیشتر توضیح دهید و به من از آنچه که خداوند به شما تعلیم داده است، بیاموزید؛ پس حضرت فرمود: ای پسر سعید اگر تو لایق جواب نبودی پاسخ تو را نمیدادم، پس نون فرشته ای است که به قلم (پیام را) میرساند که او (قلم) فرشته ای است و قلم (نیز، پیام را) به لوح میرساند و او (نیز) فرشته ای است، و لوح (نیز، پیام را) به اسرافیل میرساند، و اسرافیل (نیز، پیام را) به میکائیل میرساند و میکائیل (نیز، پیام را) به جبرئیل میرساند. و جبرئیل (نیز، پیام را) به انبیاء و رسولان میرساند.
سفیان میگوید: سپس حضرت فرمود: برخیز ای سفیان چرا که من (دیگر) بر تو ایمن نیستم!.(تفسیر المیزان، ج 19، ص 376، نظیر این حدیث همین تفسیر، ج 18، ص 182.)
تعبیر ایمن نیستم از حضرت نشان میدهد، حتی شنیدن گزارشی از حقیقت قرآن در توان افراد سطح بالا نیست تا چه رسد به توده های مردم که ممکن است به گوینده نسبتهای ناروا، وارد نمایند.
وسلام علی المرسلین و الحمدلله رب العالمین