انتخاب رنگ سبز انتخاب رنگ آبی انتخاب رنگ قرمز انتخاب رنگ نارنجی
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2

موضوع: امام حسین علیه السلام

1. Top | #1

عنوان کاربر
    مدیر انجمن
    میانگین پست در روز
    0.49
    صلوات
    36
    دلنوشته
    8
    یا حسین
    صلوات و تشکر
    1,063
    مورد صلوات
    1,606 در 1,097 پست
    نوشته های وبلاگ
    11
    دریافت کتاب
    0
    آپلود کتاب
    3

quran امام حسین علیه السلام

تولد امام حسین علیه السلام
    تولد : سال سوم هجرت ( 21 ) و بعضی سال چهارم هجرت گفته اند .
    مدت امامت : ده سال .
    عمر شریف : 57 سال .
    محل دفن : کربلا .
    غاضب حق خلافت : یزید بن معاویه علیه العنۀ و العذاب .
    مشهور الست که ولادت امام حسین علیه السلام در مدینه در سوم ماه شعبان سال چهارم هجرت واقع شده است بعضی پنجم ماه
    مذکور نیز گفته اند .
    ابن شهر آشوب رحمه الله می گوید : ولادت آن حضرت پس از ده ماه و بیست روز از ولادت برادرش امام حسن علیه السلام ، و
    آن روز شنبه با پنجشنبه ماه شعبان سال چهارم هجرت بوده است .
    و نیز گفته شده است که ما بین آن حضرت علیه السلام و بردارش امام حسن مجتبی علیه السلام فاصله نبوده مگر به اندازه مدت
    ( حمل ، مدت حلم شش ماه بوده است . ( 22
    در توقیع حضرت صاحب الامر علیه السلام به قاسم بن علاء همدانی ولادت امام حسین علیه السلام روز پنج شنبه سوم ماه شعبان
    ( دانسته شده بعضی آخر ماه ربیع الاول سال سوم هجرت نیز گفته اند که خلاف مشهور است . ( 23
    شاه شهیدان
    نام : حسین علیه السلام ، در تورات شبیر و در انجیل طاب آمده است .

پدر : علی بن ابی طالب علیه السلام .
    مادر : فاطمه زهرا علیها السلام .
    جد : رسول الله صلی الله علیه و آله .
    جده : خدیجه بنت خویلد سلام الله علیها .
    کنیه : ابوعبدالله و ابو علی .
    لقب : رشید ، و فی ، طیب ، السید ، الزکی ، المبارك ، التابع لرضات الله ، الدلیل علی ذات الله ، سبط ، شهید و سعید .
    نقش نگین انگشتر امام حسین علیه السلام در فصول المهمه آمده است :
    لکل اجل کتاب و در وافی از امام صادق علیه السلام روایت شده است :
    ( حسبی الله و از امام رضا علیه السلام روایت شده است : ان الله بالغ امره ( 24
    تولد امام حسین علیه السلام
    شیخ طبرسی رحمۀ الله و دیگران به سند معتبر از امام رضا علیه السلام نقل کرده اند که چون امام حسین علیه السلام متولد شد ،
    رسول اکرم صلی الله علیه و آله به اسماء بنت عمیس فرمود : مرا بیاور اسماء گفت : آن نوزاد مقدس را در جامه سفیدي پیچیده به
    محضر نبی اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بردم ، حضرت او را گرفته در دامن قرار داد ، در گوش راست او اذان و در گوش چپ
    او اقامه گفت .
    جبرئیل نازل شد و گفت : خداي بزرگ سلام می رساند و می فرماید : چون علی علیه السلام نسبت ( 25 ) به تو منزله هارون است
    ( نسبت به موسی پس او را به اسم پسر کوچک هارون نام گذار شبیر است و چون لغت عربی است او را حسین نام گذار . ( 26
    پس پیامبر بزرگوار او را بوسه داد و گریست و فرمود : تو را معصیتی بزرگ در پیش است پروردگار را لعنت کن قاتل او را . فرمود
    اي اسماء این خبر را به فاطمه مگو چون روز هفتم شد نبی اکرم فرمود : فرزند مرا بیاور ، چون او را به نزد آن حضرت بردم
    گوسفندي براي امام حسین علیه السلام عقیقه کرد ، یک ران قربانی را به قابله داد و سر نوزاد عزیزش را تراشیده و به وزن موي
    سرش نقره صدقه داد ( 27 ) پس او را در دامن خود قرار داد و فرمود : اي اباعبدالله ، چه بسیار گران است بر من کشته شدن تو سپس
    نبی اکرم بسیار گریه می کرد اسماء گفت : پدر و مادرم فداي تو باد ، این چه گفتاري است که در روز نخستین ولادت بر زبان
    جاري کردي و امر نیز فرمودي و گریه می کنی ؟ !
    حضرت فرمود : می گویم بر این فرزند دلبند خود که گروهی ستمگر از بنی امیه او را خواهند کشت خدا نرساند به ایشان شفاعت
    مرا ، خواهد کشت او را مردي که رخنه در دین من خواهد کرد و به خداوند بزرگ کافر خواهد شد .
    نبی اکرم صلی الله علیه و آله گفت : خداوندا می خواهم از تو در حق این دو فرزندم آنچه خواست ابراهیم در حق ذریت خود
    خداوندا ، تو دوست دار ایشان را و دوست دار ، هر که دوست می دارد ایشان را و لعنت کن هر که ایشان را دشمن دارد لعنتی
    ( چندان که آسمان و زمین پر شود . ( 28

نام امام حسین علیه السلام از نام خداوند متعال گرفته شده
    ابوهریره از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله علیه روایت کرده است : هنگامی که خدا آدم را آفرید در سمت راست عرش پنج شبح
    نور دید که در سجده و رکوع هستند آدم پرسید : این پنج شبح که در هیبت و صورت من هستند کیانند ؟ پاسخ آمد :
    اینان پنج تن از فرزندان تو هستند که پنج نام براي آنها از نام هاي خود مشتق کرده ام و اگر براي ایشان نبود ، بهشت و جهنم و
    عرش و کرسی آسمان و زمین و فرشتگان و آدمیان و جنیان را نمی آفریدم ، پس من محمود و این محمد است ، و من عالی هستم
    و این علی است ، و من فاطرم و این فاطمه است و من احسانم و این حسن است ، و من محسنم ، و این حسین است ، به عزتم
    سوگند که هر کس ذره اي از کینه ایشان در دل داشته باشد ، او را داخل آتش می کنم ایشان برگزیدگان من هستند و به ایشان
    نجات می دهم ، و به ایشان هلاك می کنم ، هرگاه حاجتی داري به این پنج تن متوسل شود ، پس پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود
    ( : ماییم کشتی نجات ، هر کس به آن متعلق شود نجات یابد و هر کس از آن برگردد هلاك شود . ( 29

فرشته آزاد شده امام حسین علیه السلام
    شیخ صدوق و ابن قولویه و دیگران از امام جعفر صادق علیه السلام روایت کرده اند که چون امام حسین علیه السلام متولد شد
    خداي جهان آفرین به جبرئیل امر کرد که با هزار ملک براي تهنیت از طرف خداوند و از طرف خود به محضر مبارك پیغمبر اکرم
    صلی الله علیه و آله نازل شود جبرئیل عبوریش از جزیره اي افتاد با فرشته اي رو به رو شد که از حاملان عرش الهی بود خداوند او
    را به امري مقرر داشته بود و او در فرمان الهی کندي کرده بود ، خداوند عالم هم بالش را در هم شکسته و او را در آن جزیره
    انداخته بود آن فرشته در آن جزیره مدت هفتصد سال بود که خدا را عبادت می کرد در روایتی آمده است که خداوند بزرگ او را
    مخیر کرد مابین عذاب دنیا و عذاب قیامت ، او عذاب دنیا را اختیار کرد سپس خدا او را در آن جزیره شکنجه داد آن فرشته دید که
    جبرئیل با فرشتگان فرود می آیند از او پرسید که اراده کجا دارید ؟ گفت :
    خداي بزرگ به محمد صلی الله علیه و آله فرزندي کرامت فرموده است .
    مرا امر کرده که او را مبارك باد بگویم .
    فطرس گفت : اي جبرئیل مرا نیز با خود ببر ، شاید که آن حضرت براي من دعا کند تا خداوند بزرگ از من در گذرد جبرئیل او را
    ( با خود به خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله برد تبریک عرضه داشت و شرح ( 30
    حال فطرس را به عرض رسانید . نبی اکرم صلی الله علیه و آله فرمود : اي جبرئیل به فطرس بگو که خود را به قنداقه این مولود بمالد
    ( و به محل خود باز گردد فطرس خود را به قنداقه امام حسین علیه السلام مالید ، ( 31
    بال هایش ، رویید و به آسمان پرواز کرد و عرض کرد :
    یا رسول الله ، همانا زود باشد که این مولود را امت تو شهید کنند و این نعمت که از طرف امام حسین علیه السلام به من رسید در
    ( عوض آن هر کس به او سلام کند من سلامش را به او برسانم و هر که بر او صلوات بفرستد من صلواتش را به او می رسانم ( 32
    طبق روایات دیگر چون فطرس به آسمان بالا می رفت می گفت : کیست چون من و حال آن که من آزاد کرده حسین بن علی و
    فاطمه و محمد صلی الله علیه و آله هستم .

جبرئیل گهواره جنبان امام حسین علیه السلام
    علامه مجلسی رحمه الله می گوید : در احادیث معتبر از طرق شیعه و سنی روایت کرده اند که بسیار می شد فاطمه علیها السلام در
    خواب بود و امام حسین علیه السلام در گهواره می گریست و جبرئیل گهواره آن حضرت را می جنباند و با او سخن می گفت و او
    را ساکت می کرد چون فاطمه علیهاالسلام از خواب بیدار می شد می دید که گهواره آن حضرت می جنبد ، وکسی با آن حضرت
    سخن می گوید ، ولی فاطمه علیهاالسلام کسی را نمی دید ، چون جریان امر با به محضر رسول خدا صلی الله علیه و آله عرضه
    داشت حضرت فرمود : او جبرئیل است .
    نیز روایت کرده اند : چون آن حضرت در شب تا در جایی می نشست از پیشانی و زیر گلوي آن حضرت نور می درخشید ، زیرا
    ( رسول خدا صلی الله علیه و آله این دو جا را بسیار می بوسید . ( 33
    الشمس قسم به روي نیکو حسین و اللیل سواد طره موي حسین
    آن سوره که بی بسمله در قرآن است
    بسم اللهش هلال ابروي حسین
    جوهري

در منازل وحی
    این جا پیرامون گهواره اي صدمه اي نغمه ملائکه اي می آید که نقشه نظام امتی را به اهل خانه می آموزد این جا آهسته قدم
    بردارید ، سر و صدا نکنید این جا قنداقه اي در گهواره است که جبرئیل براي او لالایی می گوید جبرئیل این جا گهواره کسی را
    می جنباند که بعدها دنیا را می جنباند .
    آهسته باشید که جبرئیل لاي لاي خواب براي این کودك نوزاد زمزمه می کند و به جاي شیر ، پستان مادر به بهره هاي شیر بهشت
    ( او را نوید می دهد . ( 34
    ان فی الجنۀ نهرا من لبن
    لعلی و حسین و حسن
    شعراي فارسی زبان این بیت را استقبال کرده اند :
    اي رخت مظهر اسماء و صفات
    همه شاهان زتجلی تو مات
    در دهان تو بود آب حیات
    تشنه لب جان بسپاري به فرات
    ان فی الجنۀ نهرا من لبن
    لعلی و حسین و حسن
    خون هویداست ز رخسار تو
    قدسیان چاکر و غم خوار تو
    نغمه خوانند زگهواره تو
    این چه لطفی شده درباره تو
    ان فی الجنۀ نهرا من لبن
    لعلی و حسین و حسن
    مرحبا بر قدر و مردانه تو
    حبذا همت فرزانه تو
    دو جهان گشته عزا خانه تو
    کربلا منزل کاشانه تو
    ان فی الجنۀ نهرا من لبن
    لعلی و حسین و حسن
    فاطمه علیها السلام حسن را خودش نوازش می کرد و بالا و پایین می انداخت و ترقیص می کرد ، رقص حلال همین است ، فاطمه
    علیها السلام در نوازش کودکش این گونه زمزمه می کرد :
    اشبه اباك یا حسن
    و اخلع عن الحق الرسن
    و اعبد الها ذامن
    ( و لا توال ذا الحسن ( 35
    - شبیه پدرت باش اي حسن ، افسار ناقه را رها کن .
    - و خداوند صاحب منن را بنده باش و دوستی با مردم کینه توز را رها کن .
    براي امام حسین علیه السلام در نوازش مادرانه اش می خواند :
    انت شبیه بابی
    لست شبیها بعلی
    ( - تو شبیه پدرم هستی نه شبیه پدرت علی ( 36

مدد غیبی
    فاطمه علیها السلام به امام حسین علیه السلام می فرماید : پسرم ، مانند پدرت شجاع باش .
    حضرت زهرا علیهاالسلام در موقع بازي با اطفالش به حسین علیه السلام درس شجاعت و دفاع از حق و خداپرستی می داد و در
    همین جمله حساس چهار نکته حساس را به آن کودکان القا می کرد : مانند پدرت شجاع و خداپرست باش ، از حق دفاع کن ،
    ( خدا را پرستش کن ، با افراد کینه توز دوستی مکن . ( 37
    ابوهریره می گوید : حسن و حسین علیهماالسلام در حضور رسول خدا صلی الله علیه و آله کشتی می گرفتند پیغمبر خدا به حسن
    می فرمود : آفرین حسین ، آفرین فاطمه عرض کرد : یا رسول الله ، با این که حسن از حسین بزرگتر است او را علیه حسن تشویق
    می کنی ؟ ! پاسخ داد : علتش این است که حسین علیه السلام از تاییدات غیبی برخودار است و جبرئیل او را تشویق می کند .
    . ( براي همین من حسن را تشویق می کنم ( 38
    جابر می گوید : دیدم که رسول خدا صلی الله علیه و آله با دست و پا راه می ود حسن و حسین بر پشت آن حضرت سوار بودند و
    . ( می فرمود : بهترین شتر شتر شماست و شما بهترین سوار هستید ( 39
    در چند کتاب معتبر می نویسند خطاب رسید به جبرئیل امین علیه السلام که به زمین نازل و گهواره جنبان امام حسین علیه السلام
    بوده باش و او افتخار می کرد و این دو بیت را عوض ذکر خواب می گفت :
    ان فی الجنۀ نهرا من لبن
    لعلی و حسین و حسن
    کل من کان محبا لهم
    یدخل الجنۀ من غیر حزن
    محزون شاعر گوید :
    خواب کن صیحه از این بیش مزن
    آتش غم بدل ریش مزن
    ز آه خود بر دل ما نیش مزن
    عرش را قائمه در هم مشکن
    ان فی الجنۀ نهرا من لبن . . .
    تو که جان را ز ازل باخته اي
    قد مردانه علم ساخته اي
    عالممی را به غم انداخته اي
    به تو مکشوف شده سر و علن
    اي ضیاء بصر اهل ولا
    یاد کردي مگر از کرب و بلا
    هاتف غیب مگر داد صلا
    که جدا می شودت سر زبدن
    توشه صف شکن ممتحنی
    تو که آواره و دور از وطنی
    می شود قمست تو بی کفنی
    تو سهیل از مژه ات مه مفکن
    دامن از اشک چراتر داري
    گریه بهر علی اکبر داري
    یا زبی شیري اصغر داري
    که زند تبر بحلقش دشمن
    اي گل تازه گلزار رسول
    غنچه نورس زهراء بتول
    مات و حیران زجمال تو عقول
    ذات یکتا به عزاي تو ملول
    اي رخت شمع شبستان هدي
    شخص تو آینه ذات خدا
    خواب کن خواب که در کربلا و بلا
    می برد شمر سرت را از قفا
    آسمان تخته گهواره تو
    چشم انجم پی نظاره تو
    جان فداي تن صدا پاره تو
    واي بر زینب بیچاره تو
    تو جفایی بی حد و بی مر بینی
    لب خشک علی اصغر بینی
    داغ عباس دلاور بینی
    بلکه داغ علی اکبر بینی
    اي که باشد به تجلی ظهور
    سر تو سر اناالله به ظهور
    هست تفسیر کن آیه نور
    گه بگهواره و گاهی به تنور
    ( ان فی الجنۀ نهرا من لبن . . . ( 40

خواب ام الفضل
    ام الفضل که دختر حارث ( 41 ) زوجه عباس بن عبدالمطلب است می گوید : پیش از تولد امام حسین علیه السلام در خواب دیدم
    که پاره اي از گوشت مبارك ( 42 ) پیامبر صلی الله علیه و آله جدا شده و به دامن من افتاده تعبیر این خواب را از رسول خدا صلی
    الله علیه و آله پرسیدم حضرت فرمود : خواب خوبی دیده اي ، مولودي از فاطمه به نام حسین به دنیا می آید ، او را به تو می سپارم
    پس از تولد آن بزرگوار نبی گرامی صلی الله علیه و آله او را به نام ام الفض سپرد .
    ام الفضل می گوید : او را خدمت پیامبر صلی الله علیه و آله بردم ، حضرت او را بر زانوي خویش نهاد و بسیار بوسید پس از لحظه
    اي من او را از حضرت گرفتم امام حسین علیه السلام گریه کرد پیامبر صلی الله علیه و آله ناراحت شده فرمود : اي ام الفضل ، هیچ
    می دانی آزردن حسین کاري آسان نیست من حسین را گذاشتم تا براي حضرت آب بیاورم پس از لحظه اي باز گشتم ، دیدم
    رسول خدا صلی الله علیه و آله گریه می کند پرسیدم یا رسول الله چرا گریه می کنید ؟
    ( فرمود : لحظه اي پیش جبرئیل آمد و مرا خبر داد که امتم این فرزند را به قتل می رساند و او را با لب تشنه شهید می کنند . ( 43
    ام الفضل لببه کبري همسر عباس بن عبدالمطلب مواظب پرورش حسین علیه السلام بود او را نوازش می کرد و با این نغمه او را در
    گهواره خواب می کرد یا در آغوش مهر خود بال و پر می داد و بالا و پایین می انداخت و می خواند و گاهی به پشت کودك می
    زد که آرام بگیرد و به خواب برود :
    یا بن رسول الله ، یا بن کثیر الجاه ،
    فرد بلا اشباه ،
    اعاذه الهی ، من امم الدواهی ،
    - اي پسر رسول خدا ، اي پسر کثیره الجاه

- فردا بی بدیل (حسین فرد بلا اشتباه است یا رسول الله ؟ )
    ( - خدا من او را از تیر بلا که به سوي او هدف گیري کنند در پناه خود نگهدار . ( 44
    محمد صلی الله علیه و آله با دختر خود سخن می گوید
    فاطمه علیهاالسلام را در آغوش گرفته بود پیامبر صلی الله علیه و آله او را در برگرفت و گفت : خدا لعنت کند کشندگانت را ، خدا
    لعنت کند غارتگرانت را ، خدا لعنت کند همدستانی که به زیان تواند ، خدا حکم کند میان من و آنان که یاري به زیان تو کنند ،
    فاطمه علیهاالسلام گفت : پدر جان چه می گویی ؟ فرمود : دختر جان یادآور شدم آن آزار و ستم و بی وفایی که پس از من و تو
    به او می سد ، حسین من در آن زمان میان یک دسته غیرت مندان با عصبیت است ، اختران کویش تو گویی ستارگان آسمانند ، در
    ( فداکاري و هدیه جان بر یگدیگر پیشی می گیرند گویا اکنون من لشکرگاه و جاي بنه و تربت خاك آنان را می بینم . ( 45
    با قلب بشر مومن و همراز حسین است
    آن کس که پناهش بدهد باز حسین است
    از مردم دنیا مطلب حاجت خود را
    درخواست از او کن که سبب ساز حسین است
    __________________________________________________ _________
    . -22 منتهی الامال ، ج 1، ص 281
    . -23 منتهی الامال ، ج 2 ص 432
    . -24 اعیان الشیعه ج 4، ص 95
    . -25 امالی صدوق ، ص 82
    . -26 احقاق الحق ، ج 10 ، ص 490 ، عیون اخبار الرضا علیه السلام ، ج 2، ص 26
    . -27 مقتل خوارزمی ، ج 1 ص 88
    . -28 منتهی الامال ، ج 1، ص 206
    . -29 پرتوي از عظمت حسین علیه السلام ، ص 58
    . -30 انوار البهیه ، ص 44
    -31 اثبات الوصیه ، ص 125 ، مدینۀ المعاجز، ص 237 (چاپ قدیم ).
    . -32 منتهی الامال ج 1، ص 206
    . -33 جلاء العیون ، ص 305
    -34 با استفاده از مقدمه معجزه تاریخ امام عظیم حسین بن علی علیه السلام از علامه کمره اي .
    . -35 عنصر شجاعت ، ج 6 با عنوان معجزات تاریخ ، ص 462
    . -36 عنصر شجاعت ، ج 6، ص 462
    . -37 بانوي اسلام ، ص 125
    . -38 فضائل الخمسه ، ج 3 ص 200
    . -39 بانوي نمونه اسلام ، ص 125
    . -40 مجموعه انوار علمی معصومین علیهم السلام از حاج شیخ علی فلسفی ، ص 193
    . -41 ینابیع الموده ، چاپ اسلامبول ، ص 318 ، منتخب طریحی ، ص 169
    . -42 لهوف ، ص 12 ، احقاق الحق ، ج 11 ، ص 397
    . -43 اعیان الشیعه ، چاپ دمشق ، ج 4، ص 94
    . -44 عنصر شجاعت و معجزه تاریخ ، ج 6 ص 461
    . -45 عنصر شجاعت ، ج 1 ص 7
    اخلاص و توکل-الله اکبر

اللهم عجل لولیک الفرج

دعای فرج :http://www.shahrequran.ir/thread2278.html#post15280
    و متن دعای سلامتی امام زمان عجل الله فرجه

2. Top | #2

عنوان کاربر
    مدیر انجمن
    میانگین پست در روز
    0.29
    صلوات
    224
    دلنوشته
    2
    اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
    صلوات و تشکر
    2,704
    مورد صلوات
    3,277 در 1,150 پست
    نوشته های وبلاگ
    1
    دریافت کتاب
    3
    آپلود کتاب
    0

السلام علیک یا حسین علی

3. کاربر زیر برای پست " مشعشع " عزیز صلوات فرستاده:

گل مريم (2015_12_17)

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)