سلام دوستان و قرآن دوستان عزیز
قبول باشه عبادات شما بندگان خوب خدا
و عید سعید فطر هم بر شما مبارک باشه.
امروز به بررسی آیات 52 تا 55 سوره بقره میپردازیم.
ثُمَّ عَفَوْنَا عَنكُم مِّن بَعْدِ ذَٰلِكَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ ﴿٥٢﴾
وَإِذْ آتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَالْفُرْقَانَ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ ﴿٥٣﴾
وَإِذْ قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ إِنَّكُمْ ظَلَمْتُمْ أَنفُسَكُم بِاتِّخَاذِكُمُ الْعِجْلَ فَتُوبُوا إِلَىٰ بَارِئِكُمْ فَاقْتُلُوا أَنفُسَكُمْ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ عِندَ بَارِئِكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ ۚ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ ﴿٥٤﴾
«عفو» به معناى «درگذشتن» و «بخشيدن» است و با واژه هايى چون «صفح»، «مغفرت» و «تجاوز» هم معناست. اصل اين واژه و معناى آن از «عفت الرّيحالاثر» (باد اثر آن را نابود ساخت) گرفته شده؛ و چون با بخشش خدا، اثر گناه و كيفر آن از پرونده عمل انسان زدوده مىشود، به آن «عفو» گفته اند. برخى نيز برآنند كه معناى «عفو»، «ترك كردن» و «وانهادن» است؛ همانگونه كه در اين آيه شريفه آمده است: «... فَمَنْ عُفِىَ لَهُ مِنْ اَخيهِ شَىْءٌ...»
«فرقان» به وسيله اى گفته مى شود كه دو چيز را از هم جدا سازد؛ و از آنجا كه كتاب آسمانى، جداسازنده حق از باطل است، به آن فرقان مى گويند.
«بارئ» به معناى «آفريننده» است؛ و تفاوت آن با «خالق» اين است كه «بارئ» پديدآورنده پديده ها از نيستى به جهان هستى است، امّا «خالق» حال به حال و دگرگون سازنده آنهاست. به بيمارى كه از آفت بيمارى نجات يابد نيز «برء» و «بارئ» گفته مى شود.
«فاقتلوا»: «پس بكشيد». فرمان به كشتن است و فعل امر. (مجمع البیان)
ترجمه ی آیات:
تجزیه عَفَوْنَا
حرف جر در عَنكُم به چه معناست.
لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ را ترکیب کنید؟
حروف مشبهة بالفعل چرا به این اسم، نامیده شده اند؟