گاهی اوقات دیدهایم که برخی روزه داری را فقط در نخوردن ونیاشامیدن و کارهایی که روزه را باطل میکند، میدانند؛ در حالی که باید نسبت به روزه دیدمان را گستردهتر کنیم و علاوه بر این امور اعضا و جوارح و چشم و گوش را هم در روزه شریک بدانیم، چه بسا پا را فراتر از این مطالب گذاشت و فكر، خیال و قلب را هم روزه دار کرد که این روزه روزهی اولیاالله است.
احادیث زیادی در این باره از معصومان علیهم السلام داریم مبنی بر این كه خیلی از روزه داران از روزه جز گرسنگی و تشنگی، چیزی دیگری عائدشان نمیشود. در نهج البلاغه، حضرت علی"ع" میفرماید: "كم من صائم لیس له من صیامه الا الجوع و الظّما و كم من قائم لیس له من قیامه الا السهر و العناء، حبّذا نوم الاكیاس و افطارهم (1)؛ بسا روزه داری كه بهره ای جز گرسنگی و تشنگی از روزه داری ندارد و بسا شب زنده داری كه از شب زنده داری چیزی جز رنج و بی خوابی به دست نیاورد! خوشا خواب زیركان و افطارشان!". به عبارتی اینها جزء عبادتهای بی حاصل است. در روایت دیگری پیامبر گرامی صلی الله وعلیه وآله وسلم میفرماید: "خمس یفطرن الصائم: الكذب و الغیبه و النمیمه و الیمینی الكاذبه و النظر بشهوه؛ پنج خصلت روزه روزهدار را باطل میسازد: دروغ و غیبت و سخن چینی و قسم دروغ و نگاه شهوت آمیز ".(2)
روزه داری حقیقی اثرات فوق العاده ای بر روحیات و اخلاقیات ما میگذارد . در تحقیقی که انجام دادم به چهار مورد که اثر مستقیم بر اخلاق دارد برخورد کردم. البته شاید ابعاد دیگری نیز بتوان یافت که روزه داری بر آنها تاثیر گذار باشد.

نقل قول

شبکه های اجتماعی
لینک های مهم
درباره ما
پست الکترونیکی مدیریت سایت : info@shahrequran.ir