سلام قرآن دوستان عزیز
میلاد اما حسن مجتبی علیه السلام بر شما مبارک باشه
رسیدیم به سحر پانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان و میلاد با سعادت امام حسن علیه السلام
بریم سراغ آیات امروز
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
یَا أَیُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّكُمُ الَّذِی خَلَقَكُمْ وَالَّذِینَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ ﴿٢١﴾ ای مردم عبادت کنید پروردگارتان را، آن چنانه ای که آفـرید شما را و کسانی را که از قبل شمایند ، امید است شما پرهیزکار شوید.
«خلق» به معناى انجام دادن كارى است كه سراسر آن با حكمت و مصلحت و اندازه گيرى و نظم شگرف و دقيق منطبق باشد. از همين مادّه و ريشه، واژه هاى «خلق» به معناى «سرشت و طبيعت» و «خلاق» به مفهوم «بهره و سهم» برگرفته شده است.1
اولین نکته در این آیه: حرف ندا (یا) و منادا (ایُّ) هست. منادا ار نوع نکره ی مقصوده هست که همین الان براتون توضیح میدم یعنی چی...
ببینید حتما میدونید که منادا دو نوع هست یا مرفوعه یا منصوب
منادای مرفوع یا مفرد هست یا نکره مقصوده که شما فقط مفردشو توی کتابهاتون یاد گرفتید. نکره مقصوده به منادایی میگویند که متکلم هنگام ندا او را نمیشناسد ولیکن می بیند و به او التفات دارد.
و منادی منصوب یا مضاف هست و یا شبه مضاف و یا نکره غیر مقصوده
که نکره غیر مقصوده مخاطبی هست که متکلم هنگام ندا او را نه میشناسد و نه می بیند. مثل: انسان نابینا
در این آیه ای منادی نکره مقصوده هست. یعنی متکلم مردم رو نمیشناسد ولی می بیند و بهشون توجه دارد.
پس یبار دیگه تکرار میکنم.
حرف ندا (یا) و منادا (ایُّ) حرف تنبیه(ها) و (الناس) یا بدل هست و یا عطف بیان. که توضیح بیشتر رو بعدا در آیاتی مشابه براتون میگویم.
(الذی خلقکم) (الذی) اسم موصول و (خلقکم) صله و عاید نیز (هو) مستتر هست. که فکرکنم قبلا در این مورد توضیح دادم.
(الَّذِینَ مِن قَبْلِكُمْ) (الذین) اسم موصول و صله محذوف هست. و (من قبلکم) جارومجرور متعلِّق به صله محذوفه و
(لعلکم تتقون) نیز مشخصه شما بگید ترکیبش چی میشه؟؟؟
1) مجمع البیان

نقل قول

شبکه های اجتماعی
لینک های مهم
درباره ما
پست الکترونیکی مدیریت سایت : info@shahrequran.ir